28 Kasım 2015 Cumartesi

Rahmet Yolumuz

Selamun aleyküm sevgili okuyucularım,

"Rahmet Yolumuz" adlı bloguna hoşgeldiniz!


İnsanın hayatı bir yol gibidir. Bu yolda Allah'ın rahmetini her yerde görmek mümkün. Uçan kuşta, yeşeren ağaçta, gecenin karanlığında, güneşin ışığında, suyun damlasında, yani her nesnede. Senin izledigin yol rahmet yoludur ama sonu bilinmeyen imtahanlarla dolu bir yol. Önüne cikan her engelde sabirli olmasını bildinmi, yolunu kaybetmeden yaşamına huzurla devam edersin.
Ama bu öyle kolay bir yolculuk değildir. Bu yolculuk sırasında bin bir çesit insanlarla karşılaşırsın, bir çoğu aslında senin sınavındır.

Allah kulunu cesitli zorluklarla, insanlarla dener. Bu imtihanlar kulun değersizliğine değil tersine Allah katındaki değerine işaret olabilir. Kul sabreder Allah'a sığınırsa, şükrederse temizliyi artar ve kalbi/akli huzur bulur.Insanin kalbi ve akli huzurlu olmadımı hayatın bu yolculugundan keyif  almakta zorlanır. Sen yeterki sabır et elbet bir gün mukafatını alırsın, dünya ve ahirette kimbilir.

Peki zorlanmamak icin bu imtihanlar safhasında kulun yapması gereken nedir? 
Kulun yapması gerekeni Kuran-ı Kerim çok açık bir şekilde ifade ediyor: 
Bakara Suresi 45. Ayet “Gerçekleri yükletip taşımakta sabır ve namaz ile Allah’a sığının” diyor. Eğer gerçekler size zor geliyorsa, "Bu imtihanların çıkış kapısı bu imtihanları geçmenin yolu nedir?" diye soracak olursan ebletteki namaz ve sabırla Allah’a yaklaşmaktır.
Yürüdüğümüz rahmet yolumuzda bu blog sizlere yardimci olmasını dilerim..

12 yorum:

  1. Ne güzel düsünmüssün, senin temiz kalbinin isigi bu blog la bize yansimasi cok güzel. Allah senden razi olsun.

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel ifade etmissin canim Allah cc razi olsun guzel kalpli arkadasim <3

    YanıtlaSil
  3. Ellerine yüregine saglik. Cok guzel dusunmussun temiz kalpli arkadasim. Allah seni hep senin kalbin kadar temiz insanlarla karsilastirsin. Biskuvi arasi kremam

    YanıtlaSil
  4. Ellerin dert görmesin. Bir sonraki paylasimlarini dört gözlen bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhi abim yeni yazi ekledigim zaman emailadresine bildiri gelecek insAllah :)

      Sil
  5. Selmacim, bu güzel bilgilerini ve düşüncelerini bizlerle paylaştığın için Allah senden razı olsun. Ne güzel! Dilerim bu blog la nice insanlara ulaşırsın ve Islam için bulunduğun bu hizmette daha çok hayırlı şeylere vesile olursun. Rabbim seni bu güzel yolda muvaffak eylesin. Allah yar ve yardımcín olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzecim amin Allah razi olsun :)

      Sil
    2. Canim Allah razi olsun, icim bir ferahlatti okuyunca:) zubeyde

      Sil
    3. Zubeyde can arkadaşim teşekkür :)

      Sil