20 Aralık 2015 Pazar

Umut hep olmalı....


"Allah'ın lütfu ve rahmeti sizin üzerinize olmasaydı ve Allah çok esirgeyici ve çok merhametli olmasaydı, hâliniz nice olurdu?" Nûr suresi 20. ayet

Yaşama küsme hakkımız yoktur. Neden böylesine mutsuzsun ? Nasıl bu denli karamsar olabiliyorsun ? Belki işinden memnun değilsin, belki çevrenden. Maaşını az buluyor, ya da kendini beğenmiyorsun.
Oysa öylesine değerlisin ki. Örneğin gözlerin...Gözlerini kaça satarsın?  1 trilyon? 2 trilyon?  5 trilyon? Satarsan eyer işte zenginsin.
Ama bu servetle erişeceğin dünyayı görmedikten sonra, paranın bir değeri var mı?  Ya da derdin para değil. Başarı ve saygınlık. 
Sana gözlerinin karşılığında bulunduğun şirketin genel müdürlüğünü verseler kabul eder misin? Cevabın "hayır" değil mi? 
O halde sen aslında hem zengin, hem başarılısın. Yeter ki,  Allah'ın bize verdiği bu değerlerin bilincinde olalım. Umutsuzluk yerine umutlu olalım..

Peygamberler, her konuda olduğu gibi, zorluklar karşısında gösterdikleri tevekküllü ve ümit var tavırları ile insanlara güzel örnek olmuşlardır.

İnsanı sıkıntı, üzüntü, korku ve gelecek kaygısından uzak tutan en büyük nimet imandır. İman eden kişi için her zaman bir ümit vardır. Çünkü her şeyin en iyisini ve en doğrusunu bilen Allah O'nun yanındadır. Düşünsene sana şah damarıdan bile yakın olan Rabbin var.. İman eden kişi Allah'a teslim olmuştur ve kaderinden razıdır. Kaderine razı olan müminden Allah’ta razıdır ve onu sonsuz cennetiyle müjdeler:
"Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin, Resûle itaat edin ki size merhamet edilsin" Nûr suresi, 56. ayet.
 
Sağlıcakla kalın..

1 yorum:

  1. Allah razı olsun Selmacım. Ne güzel yazmıssın.

    YanıtlaSil