11 Haziran 2016 Cumartesi

Ramazan ayı..




11 Ayın Sultanı Ramazan ayı hoşgelmiş!! 

Öncelikle hepinize hayırlı Ramazanlar. Oruçluk nasıl gidiyor? Sadece oruç tutmak yada ibadet etmekle geçirmemeliyiz bu günleri. 

Ramazan ayı kötü davranışları/alışkanlıkları bırakmaya ve güzel alışkanlıklar edinmeye vesile olacak bir aydır. Bu nedenle bu ayı sadece yeme içmeden kesilme ayı diye görmeyelim. 

Yalan, gıybet, kıskançlık, alay etmek, kibir (büyüklenmek), Anne Baba ve büyüklere karşı saygısızlık, sabırsızlık vesaire. Bunlardan hangisi var sende?? "Yok bende olmaz" deme vardır muhakkak. Emin olmak istiyorsan evde yada dişarida sana en yakin olan kişiye sor "bende sevmedigin bir huyumu söylermisin? Sence neyi deyiştirmem gerekir kendimde?" 

Ramazan ayı sabır ayıdır. Oruçlu insan sadece açlığa ve susuzluğa değil, her türlü zorluga karşı sabretmeyi öğrenir. Çünkü “Oruç sabrın yarısıdır" demiş Sevgili Peygamberimiz (s.a.a).

Peygamberimiz de kötü davranış karşısında bir Müslüman’ın nasıl davranacağını şöyle dile getirmektedir: ''içinizden her kim çirkin bir davranış veya hoş olmayan bir şey gördüğünde onu eliyle değiştirsin. Bunu eliyle değiştirmeye gücü yoksa diliyle değiştirsin. Buna da gücü yetmiyorsa gönlünde o şeye veya harekete buğzetsin (tepkisini canlı tutsun)...'' Böylece peygamberimiz kötü davranışlar karşısında suskun kalmamamız gerektiğini açıkça belirtmektedir. 

"Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır."Âl-i İmrân, 104.

Hayırlı iftarlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder